Posted on

Vsaka nepremičnina potrebuje zanesljivega upravnika, ki bo vestno in odgovorno upravljal s stavbo. Obiščite spletno stran www.spl.si, kjer izveste, kaj je zamenjava upravnika, kako dobiti zanesljivega upravnika in vse ostalo glede upravljanja nepremičnin.

Zaupanje med stanovalci, lastniki in upravniki stavbe je bistvenega pomena za složno življenje vseh v stavbi; zamenjava upravnika mora biti zato tehtno in premišljeno sprejeta odločitev, s katero se mora strinjati večina stanovalcev nepremičnine. Upravljanje stavbe mora biti zaupano odgovorni osebi, zelo dobro je tudi če ima za sabo že nekaj let izkušenj z vodenjem oz. upravljanjem nepremičnin.
Zgoraj navedena spletna stran je kot nalašč ustvarjena za vas, saj imate pri njih na voljo različne storitve s področja upravljanja, vzdrževanja in čiščenja stavb, prav tako pa poskrbijo tudi za parkirna mesta in garaže. V njihovi ponudbi boste našli še več stvari, zato le pobrskajte po njihovi spletni strani. Zamenjava upravnika z omenjenim podjetjem vam nudi strokovno opravljeno delo, z različnimi izboljšavami, ki jih postopno uvajajo, pa poskrbijo za to, da lastniki nepremičnin prihranite na mesečnih stroških, trudijo se ohraniti vrednost objektov ter poskrbijo za čim manjši vpliv na okolje. Če se odločite, da boste upravljanje stavbe zaupali strokovnjakom, bodo oni namesto vas vodili evidence etažnih lastnikov in najemnikov, upravnim organom posredujejo podatke, ki jih rabijo za vodenje registra nepremičnin. Namesto vas tudi organizirajo zbor etažnih lastnikov in lastnikov nepremičnin, razrešujejo morebitne škodne primere z zavarovalnico, knjižijo terjatve in spremljajo plačila ter opominjajo dolžnike na izplačilo. To je le nekaj izmed dejavnosti, s katerimi se ukvarja omenjeno podjetje, za še več informacij in možnosti pa obiščite njihovo spletno stran ali jih pokličite.

Zamenjava upravnika se seveda ne more zgoditi kar čez noč, saj ga je potrebno skrbno izbrati. Upravnik namreč nosi oz. opravlja vrsto pomembnih funkcij za določeno nepremičnino in je prva oseba, na katero se najemniki običajno obrnejo v primeru kakršnihkoli težav s stanovanjem.