Posted on

Nekateri so kar precej na cesti v svojih jeklenih konjičkih. Zato pa so tudi vse bolj danes ogroženi zaradi voznikov, ki so nestrpni in radi povzročajo tudi prometne nesreče. Mogoče se kdo s tem ne strinja, ampak moramo si priznati da je tako. Zato pa je tudi dobro vedet kdaj nam je odškodnina za prometno nesrečo dodeljena.

Mislim, da si odškodnino vsak zasluži, če ni kriv za prometno nesrečo. Ne, ne kličemo prometne nesreče, ampak bomo samo navedli primere kdaj smo upravičeni do odškodnine. Ker danes se vsak ne znajde in ne ve kaj mu pripada. Odškodnino vam izplača zavarovalnica, če se zgodi neprijetna nesreča.

odškodnina za prometno nesrečo

Včasih se zgodi prometna nesreča in ljudje so premalo obveščeni, da jim pripada odškodnina za prometno nesrečo. In kdaj vam pripada odškodnina? Če ste bili udeleženec prometne nesreče v avtu, kot sopotnik, če ste poškodovani v prometni nesreči ne po svoji krivdi, če so vas poškodovali kot kolesarja ali pešca, če vas poškoduje tuji voznik ali neznan voznik, tudi takrat, če povzroči nesrečo mladoleten ali voznik brez registriranega vozila. To je nekaj  primerov, ki vam sigurno pripada odškodnina za prometno nesrečo.

Mogoče ni prijetno o tej zadevi govoriti, ampak moramo vedet kaj nam pripada, če se nam zgodi nesreča ali če smo v njej udeleženi in seveda poškodovani. Res je da denar ne bo ibrisal te neprijete situacije, ki se nam je zgodila, ampak odškodnina nam pripada. Takrat ne smemo samo mislit na denar ampak na naše pravice. Da pa vložimo zahtevek za odškodnino, moramo imeti tudi od policije zapisnik in tudi kartoteko od zdravnika. Zavarovalnica, kjer boste zahtevali odškodnino bo zahtevala kar nekaj papirjev, da vam povrnejo odškodnino. Teh papirjem ni težko dobiti samo dobro se pozanimajte kaj želijo od vas in v kolikem času. Upam in želim, da nikoli ne boste poškodovani v prometni nesreči in vam ne bo treba odškodnine za prometno nesrečo.