Posted on

Vsak frizer potrebuje primerne pripomočke, da lahko opravlja svoje delo. Sem spadajo različni glavniki in krtače, glavna stvar pa so frizerske škarje https://www.frizerskaoprema.si/c/frizerske-skarje/. Kvalitetne škarje močno pomagajo pri končnih frizurah zadovoljnih strank. Vsak frizer, začetnik ali izkušen, bi moral imeti v lasti komplet škarij, ki so kvalitetne in udobne. Obstajajo namreč velike razlike med frizerskimi škarjami in vsak frizer mora zase preveriti in tudi vedeti, katere škarje mu najbolj ustrezajo.

Škarje za striženje doma in v salonu

Ne glede na to ali strižete doma ali v frizerskem salonu, so kakovostne frizerske škarje ključnega pomena. Preden ne poskusite striči las z nekvalitetnimi škarjami in nato s kvalitetnimi škarjami, ne boste opazili, kako velike so lahko razlike.

S kvalitetnimi škarjami boste lažje oblikovali želeno frizuro. Manj bo napak pri striženju, saj so rezila narejena posebej za striženje las. Škarje, ki so izdelane posebej za striženje las, se tudi med seboj razlikujejo. Razlike se poznajo pri različnih rezilih, ki so izdelana iz različnih materialov. Potem so velike razlike tudi v velikosti škarij. Nekateri imajo za striženje raje manjše škarje, z manjšimi rezili, medtem, ko je nekaterim bolj udobno striči lase z večjimi škarjami.

Frizerske škarje imajo lahko ravno rezilo, ki je namenjeno zgolj striženju. Lahko pa je rezilo glavničasto, kar pomeni, da so škarje namenjene redčenju las. Vsak frizer mora imeti znanje, kdaj je uporaba določenih škarij najbolj primerna.

Udobje frizerskih škarij

Škarje za striženje se razlikujejo tudi po načinu uporabe. Nekateri modeli so primerni izključno za levičarje. Frizerjem, ki so levičarji, namreč škarje, ki so izdelane za desničarje niso najbolj udobne. Res je pomembno, da so frizerske škarje udobne. To velja predvsem za frizerje, ki po več ur strižejo. Če škarje niso udobne, lahko pride do žuljev, ki niso prijetni. V ta namen ima večina frizerskih škarij tudi gumijasto zaščito na notranji strani škarij.