Posted on

Vsi že poznate kaj je Aloe vera, saj se uporablja skoraj vsepovsod. Uporablja se tako v kozmetiki, kot v prehranskih dopolnilih, saj je zdravilna in se lahko kombinira skoraj z vsako stvarjo. Postala je zelo poznana v veliki množici, šele takrat, ko so jo začeli uporabljati v kozmetiki v enaindvajsetem stoletju, saj so odkrili vse njene zdravilne učinkovine. Zaradi svoje pomirjajoče sestavine se jo danes uporablja za zdravljenje, lepoto, neko kože ter las.

V rastlini Aloe vera se največ uporablja njen rastlinski gel, ki je iz želatinaste mase. V gelu je številnih koristnih sestavin od vitaminov A, C, E, B1, B2 do imuno modulatorjev, aminokisline, encimov, antioksidantov itd. Uporaba gela lahko uporabljamo v napitkih, saj vam krepi imunski sistem, zmanjšuje vnetja, uničuje viruse in bakterije z glivicam in paraziti, v glavnem odstranjuje strupene stvari v vas in izboljša delovanje vašega metabolizma. Aloe vera se lahko tudi uporablja lokalno za negovanje kože,  oskrbuje rane in opekline, je tudi dobro zdravilo proti alergijam ter proti bolečinam v mišicah in sklepih. Za vaše telo je najboljše zdravilo Aloe vera, saj pripomore k boljšemu stanju vaših organov in drugih stvari.

Aloe vera

Aloa vero lahko sami posadimo in jo oskrbujemo. Aloa vera obožuje sončno svetlobo, zato jo posadite tam, ki sije sonce od dve do tri ure na dan. Paziti pa morate, da jo ne posadite tisto mesto, kjer je sonca preveč, saj lahko rastlina pade v stres in se izsuši. Ne mara pa prevelikega zalivanja, zato raje počakajte, da se njena zemlja in korenina skoraj izsuši. Če jo boste posadili zunaj priporočamo, da jo zalivate vsakih sedem do štirinajst dni, odvisno je seveda od vremena. V notranjih prostorih pa je zalivanje enkrat na mesec čisto dovolj. Za svojo rast ne potrebuje veliko gnojila, saj ji lahko preveč gnoji škodi in vam ne bo uspevala lepo. Aloe vera je zelo zdravilna rastlina, zato vam priporočamo, da kupite njene izdelke, saj bo prispevala k boljšemu zdravju vašega telesa.