Posted on

Marsikdo se je najverjetneje že srečal z zelo neprijetno bolečnino v ustni votlini, ki ji enostavno rečemo zobobol. Vsi vemo, da lahko pride do nevzdržne bolečine, če naše zobe napade bodisi zobna gniloba oziroma bolj poznan karies ali pa za našimi zobmi tiči še kaj hujšega. V zobozdravstvo se veliko poudarja glede ustne higiene in moramo priznati, da bi morali biti prav vsi že dobro podkovani z znanjem kako in na kakšen način postopati do čim bolj zdravih zob. A na žalost temu ni ravno tako. V zobozdravstvu opažajo, da prihaja do vse večjih in resnejših težav že pri mladostnikih in tudi že pri otrocih, ki jim njihovi prvi zobje komaj pokukajo na plan. zobobol

Zobobol tako lahko prizadene že zelo majhne otroke. Kljub marsikateri govorici staršev, da je tako ali tako vseeno kakšen zobe ima njihov otrok, saj ima tako mlečne zobe katere bo kaj kmalu zamenjal. A zdravje zob je pomembno že pri mlečnih zobeh saj le ti dajejo dober temelj za rast stalnih zob. Zobobol tako pri vsakemu jemljite zelo resno, saj ne le da gre za zobno gnilobo oziroma karies težave lahko izvirajo globlje in segajo v samo dno korenine. Zobobol pa je pravzaprav tudi zadnji stadij, do katerega moramo biti pozorni da niti ne prihaja. V primeru, da zobobol ne mine in da bolečine iz ure v uro naraščajo, mesto bolečine hladite z hladnimi obkladki in čim preje poiščite zobozdravniško pomoč. Ker se bolečina velikokrat pojavi ob koncu tedna, ko vemo da naši zobozdravniki ne delajo več je strah odveč.

V vaši okolici vsekakor deluje dežurni zobozdravnik kateri bo znal pravilno težavo pregledati in začasno odpraviti. Ko boste lahko v tekočem tednu poiščete pomoč pri svojem izbranem zobozdravniku kateri bo težavo dokončno rešil in odpravil. Zobobol in druge težave v ustni votlini rešujte dovolj zgodaj in s tem bo zdravljenje v prvi vrsti hitrejše in učinkovitejše.