Posted on

Vsak ki potrebuje kompresiran zrak ga lahko dobi s kompresorjem, ki kompresira pline in ustvari pritisk s katerim lahko poganjamo različna pnevmatska orodja. Za domačo uporabo in za manjša podjetja je batni kompresor dovolj velik in močan, za večja podjetja pa je boljši vijačni kompresor saj lahko kompresira večje količine zraka in naredi večji pritisk. Batne kompresorje delimo na oljne in brezoljne, oljni so nekoliko slabši saj ne glede na filtre olje počasi pride v cev in do orodja kar lahko povzroči težave z orodjem, brezoljni pa ne potrebujejo olja za podmazovanje in tako olje ne pride v dele orodja. Na naslednji povezavi je odlična izbira batnega kompresorja.

batni kompresor

Batni kompresorji so uporabni za različna orodja naprimer pnevmatski udarni vijačniki, pnevmatske račne, pnevmaske pulirke in še naprej. Poleg tega lahko kompresor uporabljamo za spihavanje s zračno pištolo ali pa airbrush za barvanje različnih predmetov. Večino orodij in pripomočkov ki uporabljajo batni kompresor za pogon delujejo s pomočjo zračnega motorja, ta uporabi kompresiran zrak za to da ustvari vrtlaje, ki se prenesejo na vrteči del orodja.

Batni kompresor je odličen za vse domače delavnice saj je dovolj ugoden hkrati pa dovolj močan. Če se odločate za nakup svojega predlagam obisk zgornje povezave ki vodi na spletno stran z odlično ponudbo različnih kompresorjev z dobro kapaciteto ki dosežejo od 10 pa do 30 barov. Lahko najdemo manjše kompresorje ki so odlični za na teren naprimer za gradbišča, lahko pa najdemo nekoliko večje ki so dobri za domačo uporabo ampak niso tako dobri za transport. Lahko si izberemo batni kompresor ali vijačni kompresor seveda pa je vijačni namenjen za indutrije in ga ne priporočam za domačo uporabo. Poleg tega si lahko izbiramo oljne ali brezoljne kompresorje. Za več informacij obiščite povezavo ali pa uprašajte strokovnjaka.