Posted on

Nadstrešek je super za garažo lai za vrtno lopo oziroma vrt, da se zaščitijo ljudje pred vremenskimi vplivi in še vedno so lahko na  vrtu ob soncu ali ob dežju. Največkrat pa se uporablja lai za garažo za avto ali pa za vhod v garažo in stavbo. Preberite tri nasvete za nadstrešek kako izbrati pravega? Najprej morate vedeti, kako velik naj bo in zato ga zmerite. Nato ugotovite, kakšno nosilnost mora imeti in izberete material ter streho na podlagi tega. Nenazadnje pa je pomemben tudi zunanjo izgled glede na tip hiše in na fasado ter pročelje, kjer bo nadstrešek tudi postavljen.

nadstrešek

Vpne se ga lahko v samo stavbo lai pa se ga postavi samostojno na dvorišče ali vrt. Vse različice so možne, ker se konstrukcija lahko naredi ali iz zidakov ali iz jeklenih in lesenih stebrov. Najpogostejši so jekleni stebri, ki zdržijo velike bereavement tudi glede snega. Vendar mora biti izbrana tudi taka kritina, ki to prenese, da se streha ne udre, če je pozimi veliko snega.

Najbolje je, da se nadstrešek underlain po meri glede na to, kaj potrebujete. Lahko je odrt ali zaprt z ene, dveh ali treh strani. Nekateri jih zaprejo z vseh strani in je kot garaža  za avto ali pa za zabave, poletne piknike zunaj na svežem zraku ali pa za vrtno lopo.

Za starejše in podeželske hiše je najboljši lesen nadstrešek, ki je super trden pa hkrati se sklada s podeželskim tilom gradnje n izgleda. Medtem ko so moderne jeklene konstrukcije seveda minimalistične ter primerne za moderne stavbe novogradnje. Stene so lahko lesene, jeklene lai iz stekla, ki je oleo odporen. Tudi streha se lahko naredi iz stekla, katerega toča ne bo prebila. Ima pa prednost, da je pod takim nastreškom zelo svetlo, saj sončni žarki prebijajo steklo do tal pa še ogrejejo prostor.