Posted on

Vsi, ki imate svojo kovinsko industrijo bo vam članek o teh strojih še kako prišel prav. CNC rezkalni stroj je uporabljen v kovinski industriji, saj se uporabljajo za rezanje aluminija in pa tudi jekla. Je pa to stroj na računalnik, tako da v bistvu mi skoraj nič ne delamo. Več o tem stroju pa lahko preberete na: https://www.giteh.com/rezkanje.

cnc rezkalni stroj

Vsi v kovinski industriji ste si zagotovo kdaj zaželeli hitro in pa tudi zelo natančno obdelavo kovin. Je pa dan danes vse to mogoče z napravo, ki se imenuje CNC rezkalni stroj. Ta stroj je v bistvu računalniški in pa zelo natančno in pa tudi hitro obdela kovine. Največ industrij ga uporablja za razrez aluminija in jekla. Poznamo pa 3 in 5 osni CNC rezkalni stroj. Glavna razlika je, da pri 5 osnem lahko obdelujemo veliko več oziroma imamo veliko več možnosti obdelovanja, kot pa potem pri 3 osnem. Odvisno je kaj bomo obdelovali in tudi koliko. Zdaj pri nekakšnih mali industriji bo čisto dovolj 3 osni rezkalni stroj. Seveda pa če mislite veliko obdelovati kovino in imate res veliko dela, pa potem izberite 5 osnega. Odločitev je le v vaših rokah. Malo razmislite in si potem tudi stro kupite.

CNC rezkalni stroj je torej za obdelavo kovin. Ampak s tem strojem lahko rezkamo obodno ali pa čelno. Omogočajo pa tudi, da naredimo najbolj zahtevne izdelke, kar mogoče brez stroja ne moremo ali pa je zelo težko in posledično tudi zelo zamudno. Stroje teh vrst nabavljajo oziroma kupujejo vedno več kovinskih industrij. Tako lahko naredijo veliko več naročil kot preden so imeli stroj in še kovine so obdelane zelo natančno. Če hočete kvalitetne rezkalne stroje lahko obiščete trgovino Giteh in potem ga tudi ne pozabite kupiti.

S CNC rezkalnim strojem bo vašo delo zelo enostavno in tudi hitro končano.