Posted on

Ko prihajajo mrzli dnevi oziroma bolj natančno zimski čas moramo tudi poskrbeti za naše jeklene konjičke. Tudi njih moramo pripravit na zimski čas, da ne pride do kakšnih neprijetnih stvari na cesti. Najbolj pomembno je, da zamenjamo poletne pnevmatike na zimske. Test zimskih pnevmatik 2019 je pokazal, da zimske pnevmatike dosti bolj delujejo pozitivno na cesti, kot poletne.

Saj tudi mi moramo zamenjati naše čevlje, ker ne vem kako se bi obnašali s poletnimi na pločnikih pozimi. Mogoče se sliši čudno, ampak  tako tudi poletne pnevmatike ne morejo isto delovat na snegu. Ko se temperature kar nizko spustijo, je dobro zamenjat pnevmatike. Test zimskih pnevmatik 2019 so naredili na Finskem in tudi v Nemčiji na najbolj primernem terenu. Delali so teste na poletnih in zimskih pnevmatikah ter ugotavljali kdaj je primerno zamenjat že naše pnevmatike. Tudi so ugotovili kako se katera pnevmatika obnaša na cesti v določenih temperaturah in vremenu.

test zimskih pnevmatik 2019

Test zimskih pnevmatik 2019 so delali na treh vrstah novih gum, Michelin Alpin 6, Goodyear UltraGrip Performance + ter Nokian Snowproff. Test so na teh pnevmatikah delali na zimskih čist novih gumah, ki še niso bile uporabljane nikoli. Test zimskih pnevmatik 2019 delajo na različnih dimenzijah, saj ima vsak avto drugačno dimenzijo. Zato je ta test še kako dobrodošel za nas kupce, da malo vemo kaj je dobro za nas. Res pa je, da največkrat nas večinoma gleda na ceno ne pa na razne teste. Za vse bi bilo dobro, da bi gledali malo na varnost in ne na ceno pri pnevmatikah. Saj je varnost na prvem mestu, tako poleti, še kako je dobra v zimskem času. Saj takrat, posebej če je sneg se avto ne obnaša isto na cesti, kot v lepem vremenu. In takrat so še kako potrebne dobre pnevmatike za naš avto, zato pa tudi delajo teste na pnevmatikah, da lažje izberemo kvalitetne.