Posted on

Pri tekmovalnem teku o rezultatih odločajo sekunde, celo stotinke, o teh pa v veliki meri odloča tudi obutev. Vsak detajl se na tem nivoju še kako pozna in lahko hitro prinese povsem drugačne rezultate, zato ni čudno, da profesionalni športniki veliko časa namenijo iskanju idealnega tekaškega čevlja. Tekaški copati On so rezultat takšnega iskanja in izpopolnjevanja, saj izvirajo prav iz želja in potreb profesionalnih tekačev. To ne pomeni, da niso namenjeni tudi rekreativnim športnikom – prav vsak uporabnik bo spoznal prepričljive odlike tega copata in ugotovil, da je s pravo obutvijo tek povsem drugačna izkušnja. Bolj sproščujoča, lažja, brez bolečin in poškodb, v končni fazi pa se bodo pokazali tudi odlični rezultati.

Tekaški copati On

Zakaj so tekaški copati On edinstveni na tem področju? Predvsem zato, ker so pisani na kožo prav tekačem. Ponujajo točno tisto, kar pri teku potrebujejo tekači, nič več in nič manj. Posledično so ti čevlji dokaj minimalistični, omogočajo lahkoten tek in ohranjajo energijo v nogah. Seveda pri blaženju koraka na trdih površinah tekaški čevlji On ne sklepajo kompromisov, zato je ena izmed najbolj markantnih lastnosti te znamke ravno inovativno oblikovan blaženi podplat – ta je oblikovan tako, da zagotavlja vso potrebno blaženje sil pri teku, a ne predstavlja mrtve teže, ki bi jo bilo treba nositi s seboj na dolgih tekih. Nič čudnega, da gre za priljubljeno znamko med maratonci in drugimi tekači na dolge razdalje – tekaški copati On so namreč med najlažjimi tekaškimi čevlji, hkrati pa z inovativnimi rešitvami ponujajo tudi najboljše rezultate.

Glede na to, da so tekaški čevlji On tako specifično prilagojeni tekačem, bi si morda mislili, da za druge namene ne pridejo v poštev. A s takšno oceno bi se močno zmotili! Tudi tekaški copati On prinašajo nekatere lastnosti, ki so nepogrešljive pri vsakdanji uporabi ali drugih prostočasnih aktivnostih. Udoben in lahkoten copat je skoraj v vsaki situaciji nadvse posrečeno obuvalo, tako da se znamke On poslužujejo tudi tisti uporabniki, ki ne nameravajo premagovati hitrih kilometrov na urejenih progah. Treba je opozoriti le na to, da tekaški copati On morda niso najboljša izbira za težje tekače – pri telesni teži nad 75 kg so bolj priporočljiva izbira tekaški čevlji z dodatnim blaženjem.