Posted on

Sončne elektrarne vam omogočajo lastno elektriko na samooskrben način, neglede na to, ali ste lahko priklopljeni na sistem ali ne. Tudi, če ste nekje čisto na samem, ali imate  vikendico, kočo ali prikolico, imate lahko s pomočjo sončne elektrarne na ključ lastno elektriko. Če imate možnost spe priklopiti v sistem, še toliko bolje, ker boste lahko uveljavili tudi subvencijo za investicijo, ki jo daje Eko slad in ni majhna. Dobite lahko do 200 tisočakov na projekt, kar res ni malo in se investicija zaradi tega povrne še v petih letih.

Sončne elektrarne na ključ se najbolj splačajo, ker se vam ni treba ukvarjati niti z dovoljenji niti s tem, da bi se prijavljali v Eko slad, vse to vam naredi izvajalec. Postopek je tak da se mojstri oglasijo pri vas in si ogledajo situacijo, kje na stihi ali v bližini stavbe bo sončna elektrarna stala in delovala. Nato ugotovijo še, koliko imate porabnikov elektrike. Na podlagi tega bodo vedeli, kakšno vrsto sončne elektrarne boste potrebovali.

Izmerili bodo, kolikšna mora biti površina sončnih celic, na vas pa je, da se odločite, da boste naročili najbolj kakovostne, ker imajo tudi največjo učinkovitost. Ne samo to, tudi najdlje časa zdržijo, celo do 40 let ter imajo najdaljšo garancijo, do 25 let. Ker so bolj učinkovite, jih boste potrebovali tudi kupiti manj, kar je spet dobro za vaš budžet, čeprav so nekoliko dražje od ostalih.

Če želite imeti lastno čisto energijo, ki ne poškoduje okolja na dolgi rok, potem je to prava rešitev. Sončne elektrarne namreč uporabljajo sončne žarke, ki so trajnostni in večno obnovljivi bir energije, ki ne bo nikoli presahnil. S tem, ko boste priklopljeni v sistem pa imate še to prednost, da lahko odvečno električno energijo, ki oj b odo proizvedle celice, shranite v sistem. Prednost tega je, da lahko elektriko dobite nazaj, če jo primanjkuje ali jo prodate drugim in zaslužite.