Posted on

Danes živimo v času, ko so različne poškodbe, vedno bolj pogoste. Te razne poškodbe nam lahko zelo poslabšajo samo kakovost našega vsakdanjega življenja. Te poškodbe pa na lahko nastanejo še kako zelo hitro, zato so te lahko za nekatere ljudi zelo zelo stresne, za razliko od ostalih kroničnih ter nevroloških bolezni, katere lahko posledično naše fizično stanje še toliko bolj poslabšajo. Glede teh poškodb vam lahko pomaga rehabilitacija, več o tej pa lahko izveste na therapia-dom.si.

rehabilitacija

Najpogosteje je glavni del rehabilitacije, ki smo vam jo omenili na vrhu po vseh različnih poškodbah fizioterapija. Fizioterapija se v veliki večini primerov izvaja kar v ambulantah, to pa na vas izvaja v tem specializirana oseba. Vse poškodbe, ki pa so bistveno hujše, pa se zdravijo v raznih rehabilitacijskih centrih ali pa toplica, v nekaterih primerih pa se ta rehabilitacija opravlja tudi doma, v obliki fizioterapije na vašemu domu. Fizioterapija hujših poškodb je vsekakor danes vedno bolj pogosta, temu je mogoče zato, ker se ta izvaja v domu poškodovanca, izvaja pa se tudi pred samim odhodom v rehabilitacijski center ali pa toplice, ta pa se ravno tako izvaja tudi po sami vrnitvi pacienta domov, namreč običajno je tako, da določenemu pecientu sama rehabilitacija ni bila dokonca opravljena, tako da je zato potrebno, da ta to opravlja tudi doma, torej da rehabilitacijo dokonča, saj če ostane nedokončana, ta seveda ne bo imela skoraj nobenega učinka, kar pa vsekakor ni ravno najboljše, saj je namen rahabilitacije, da nas ta reši hudih in neznosnih bolečin, s katerimi se žal spopadamo.

Rehabilitacija pa je tudi vsekakor nekaj, česar ne dobi čisto vsaka poškodovana oseba, temu je tako zaradi stopnje njegove poškodbe, ali pa se oseba iz svojih osebnih razlogov sama tako odloči, to je pogosto če se gre za primer težke mobilnosti, same ločitve od svojcev itd.