Posted on

Beseda mama je najbolj prijazna beseda, ki ima ogromen pomen. Predstavlja osebo, s katero se najbolje počutiš. Ona te nosi, ko si spočet. Ti prepeva in se s teboj pogovarja. Ona je tista, ki te nosi v svojem trebuhu. Svoje telo daruje tebi na razpolago in te ljubi. Njena ljubezen je popolna in ti se z njo počutiš varnega in ljubljenega. Ona je vse kar potrebuješ in si želiš. Življenje z njo je prijetno, popolno. Mama te rodi na svet in ti da življenje. Pomaga ti, ko rasteš. Ponoči se zbuja, ker ne moreš spati in te pestuje.

Zgodaj zjutraj vstane, da poskrbi zate. Previje ti tisoč in eno plenico. Nič se ne pritožuje. Samo smeje se in je točno tam kjer jo potrebuješ. Ona je tam, ko si žalosten in takoj ti je lažje. Ko se udariš ti piha rano in te objame in te čudežno pozdravi. Vedno ve kaj potrebuješ. Zmeraj je prepričana vase in ti zaupa, da boš najbolje opravil svoje delo odraščanja. Tam je, da te pri tem usmerja in ti svetuje. Mama je najboljše kar se ti lahko zgodi in čudovito je da jo imamo.

mamaOna je tista, ki te ščiti, ki se s tabo igra, te posluša. Zate skrbi v pravem pomenu besede. Skrbi, ko te ni doma. Skrbi, ko skrbi tudi tebe. Skrbi jo celo še preden začne skrbeti tebe. Mama te spremlja skozi celo življenje in ves čas te ljubi. Tudi takrat, ko se ti nisi sposoben ljubiti takšen kot si. Tudi takrat, ko meniš, da nisi dovolj dober, da si slab. Ona te pozna in ve, da si popoln točno takšen ko si. Ponosna je nate in te opazuje kako rasteš in se razvijaš. Kako raziskuješ svet in odkrivaš njegove svetle in temne plati. S teboj opazuje mavrico, se smeji in se joka. Vabi tvoje prijatelje na tvoj rojstni dan in se potrudi, da bi se imeli vsi kar najlepše. Svet opazuje skozi tvoje oči in ti ga hkrati kaže skozi svoje.

Mama je res neverjetna. Srečen je kdor jo ima in vsak, ki jo nima jo neizmerno pogreša ter jo išče v drugih osebah. Neki rek pravi, da če je žena srečna so srečni vsi družinski člani. Njeno veselje je nalezljivo. Lepa je in vsakdo jo občuduje. Ima vso znanje, da je v svojem življenju uspešna. Doseže lahko karkoli. Je nepremagljiva, je vodja in je zgled, je ena in edinstvena. Vse to je moja mama.