Posted on

V dandanašnji družbi je estetsska kirurgija že nekaj povsem običajnega. Minili so časi, ko smo morali vse življenje gledati prevelik nos, visoko čelo ali premajhne prsi. Po porodu se žensko telo spremeni, matere pa pogosto nimajo časa skrbeti zase, saj se posvečajo otroku. Tudi staranje terja svoj davek na naših telesih. Do določene mere si lahko pomagamo z raznimi preparati, kremami, prehranskimi dopolnili in telesno vadbo, a včasih nam to preprosto ni dovolj. Takrat vstopi estetska kirurgija. Nina Suvorov je ena najboljših estetskih kirurginj pri nas.

Nobenega razloga ni, da bi se morali celo življenje počutiti slabo v svoji koži. Estetska kirurgija nam ponuja različne posege, s katerimi lahko izboljšamo svoje telo in, kar je najpomembneje, lastno samopodobo. Pridružite se milijonom ljudi po vsem svetu, katerim je estetska kirurgija pomagala na najrazličnejše načine: povečava ali zmanjšanje prsi, lifting obraza, rinoplastika, korekcija ušesnih mečic liposukcija, pozabiti pa ne smemo tudi na manj invazivne posege, ki ravno tako sodijo v področje imenovano estetska kirurgija, kot so: razna polnila za bolj polne ustnice ali ličnice, liftingi kože ali zgolj pilingi, po katerih je naša koža bolj čvrsta in gladka.

Estetska kirurgija

Ne smemo pa pozabiti, da estetska kirurgija služi zgolj t.i. nečimrnosti. Včasih gre za nujne posege, ki dejansko izboljšajo kakovost življenja. Korekcija sramnih ustnic pripomore k boljšemu spolnemu življenju, rinoplastika pomaga pri dihanju, pomanjšanje prsti pa mnogim ženskam omogoča normalno gibanje brez odvečne teži na predelu prsi. Estetska kirurgija pomaga tudi žrtvam požarov, ki so utrpele poškodbe kože.

Estetska kirurgija tudi ni več tako cenovno nedosegljiva kot včasih. Manj zahtevne in neinvazivne posege lahko opravite že za nekaj deset evrov, pri tem pa se prepričajte, da cena ni vaše edino vodilo. Tudi neinvazivni posegi so lahko zelo nevarni, če jih opravlja neizkušena oseba. Preverite reference izbranega plastičnega kirurga,m po izkušnjah pa povprašajte bivše stranke.

Predvsem pa ne smemo nikoli soditi nekoga, ki se je odločil za takšen poseg. Vsak bi se rad s lastni koži kar najbolje počutil in nimamo pravice soditi kar vse povprek, lahko se odločamo le zase.